Ontstaan Hips on Fire

Dansstudio Hips on Fire is in Oktober 2014 ontstaan vanuit een doorstart van Esmeralda’s Studio voor Oriëntaalse dans (opgericht 2003). Esmeralda – eigenaresse én gezicht van de dansstudio – vormde sinds die tijd samen Senta, Cindy en Lianne – drie van haar danseressen – de stuurgroep van Hips on Fire. Medio 2014 is ook Marthe toegetreden tot de stuurgroep, en eind 2016 heeft Senta de stuurgroep verlaten om zich op andere uitdagingen te focussen.

 

Persbericht 1 oktober 2014
Na 2 jaar weer buikdanslessen in Oss

Esmeralda’s Studio voor Oriëntaalse dans gaat verder onder de nieuwe naam Dansstudio Hips on Fire

 

Na een time-out van ca. 2 jaar, waarin Esmeralda uitsluitend haar show- en demogroep Hips on Fire trainde, zullen er vanaf 13 oktober weer reguliere lessen beginnen! Deze zijn er voor dames die willen beginnen óf verder gaan met buikdansen. Ook komen er weer lessen voor kinderen (4-12 jaar), op woensdagmiddag. Assistentie tijdens de lessen komt vanuit de show- en demogroep.

 

Aangezien bij een frisse doorstart een nieuwe naam hoort, heeft “Esmeralda’s Studio voor Oriëntaalse Dans” plaatsgemaakt voor “Dansstudio Hips on Fire“. De naamsverandering biedt ruimte voor de crossover-stijl die de afgelopen jaren al gezien werd in verschillende choreografieën. De basis van de lessen is en blijft buikdans, maar deze zal hier en daar vermengd worden met andere dansstijlen. Buikdans met een moderne twist dus.

 

En er is nog meer: achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor een derde avondvullende theatershow! Eerder, in 2007 en 2010, gaven Esmeralda en haar danseressen twee succesvolle shows in het theater, en de show die nu voor 2016 gepland staat, belooft er een met spectaculaire dansen te worden. Met invloeden vanuit burlesque, authentieke buikdans, flamenco, metal en uiteraard Esmeralda’s specialiteit: vurige drumsolo’s!

 

Meer achtergrond-informatie over Esmeralda lees je in haar bio.