Biografie Esmeralda

esmeraldaEven voorstellen: ik ben Esmeralda. Al sinds mijn 18e ben ik bezig met buikdans. Of, beter gezegd: ‘oriëntaalse dans’ (je danst namelijk met heel je lichaam). Mijn interesse voor het buikdansen werd voor het eerst gewekt toen ik in een Turks restaurant een buikdanseres zag dansen. Toen ik haar bezig zag wist ik: “Dit wil ik ook! Zo wil ik ook kunnen dansen!”

Na het optreden heb ik deze buikdanseres aangesproken en via haar ben ik bij mijn eerste danslerares terecht gekomen. Vervolgens heb ik een professionele opleiding gevolgd bij Yamila te Eindhoven. Hiernaast heb ik veel ervaring en inspiratie opgedaan bij verschillende oriëntaalse dansscholen, buikdansers en -danseressen. Verder heb ik regelmatig workshops gevolgd, en dat doe ik nu nog steeds.

Ik heb in de loop van de tijd mijn eigen stijl ontwikkeld. Deze kenmerkt zich vooral de krachtige geïsoleerde bewegingen, souplesse en passie. Mijn specialiteit is de tromsolo.

Sinds 2003 ben ik zelf begonnen met les geven. Eerst op locatie, daarna in mijn eigen dansstudio aan de Molenstraat in Oss. De studio is inmiddels is uitgegroeid tot een succesvolle dansschool met veel gemotiveerde leerlingen. Ik geef les aan kinderen en vrouwen van alle leeftijden. Naast het lesgeven treden mijn leerlingen regelmatig op en/of geef ik workshops. Sinds 2006 train ik mijn eigen showgroep, waarin duidelijk mijn specialiteit terug te vinden is.

In 2007 gaven we voor het eerst een avondvullende theatershow, met ruim 80 leerlingen! Na onze tweede theatershow (Esmeralda’s Passion II) in 2010 heb ik het even wat rustiger aan gedaan, en ben ik gestopt met het geven van reguliere lessen. Wel trainde ik nog mijn show- en demogroep. In 2014 heb ik, samen met enkele van mijn showgroepdanseressen, een doorstart gemaakt onder onze nieuwe naam: Hips on Fire. Sinds die tijd bestaat er weer een show- en demoteam, én hebben we in november 2016 een derde avondvullende theatershow neergezet (EXPLOSIVE! Esmeralda’s Passion III)!

Vanaf januari 2020 verzorg ik mijn lessen vanuit de dansstudio van Muzelinck Centrum voor de Kunsten in Oss.

Ook leuk om te lezen: Bio van Hips on Fire.

Esmeralda,
Eigenaresse Dansstudio Hips on Fire